Снимка: pexels

Когато съхраняваме продуктите и приготвените си ястия в хладилника, допускаме неволни грешки. Заради необмислените предварително действия се налага да изхвърляме храна, която е развалена преждевременно заради неподходящ метод на подреждане. Или още по-лошо – грешките ни застрашават здравето ни.

Кои са грешките, които има вероятност да правите и които ви карат да губите пари?

Съхранявате храната на грешните рафтове

Температурата в хладилника не е еднаква във всяко негово кътче. Затова е от голямо значение къде ще поставите различните продукти. Тези с дълъг срок на годност можете да подредите на по-долните рафтове, защото те не се нуждаят от особено ниски температури. Градусите са по-ниски навътре в хладилника, в задната му част, както и на по-горните рафтове. Там поставете пресните продукти, месата, които се развалят по-бързо.

Складирате храната непокрита

Най-добре е да покривате храната с капак или фолио, особено ако в нея има пресни продукти, остатъци от сготвени ястия, салати. Това предпазва храната от разваляне и навлизане на бактерии.

Използвате вредни контейнери

Пластмасовите кутии за съхранение в хладилника излъчват вредни вещества, като бисфенол А например. Той насища храната и я прави опасна за здравето. За предпочитане са съдове от стъкло или метал, подходящ за ниски температури.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase