Снимка: Pexels
fallback

Шоколадът е любим десерт на много хора. Сладкото изкушение може да не е много полезно за зъбите, ако е в огромни количества, но не трябва и да го считате за враг. Ето и кои са ползите от хапването на шоколад.

1. Повишава настроението
 
Шоколадът повишава производството на ендорфин, наречен хормон на щастието и опиат за организма. Той намалява болката и подобрява настроението. Това е и единствената храна, за която е сигурно, че съдържа анандамид - естествена за тялото мастна киселина, за която също се смята, че облекчава болките. Шоколадът дава и енергия, тъй като стимулира производството на фенилетиламина. Серотонинът, който действа като антидепресант, също се повишава, когато ядете от тази храна.
 
2. Добър е за сърцето
 
Има положителни ефекти и върху сърцето. Помага за възстановяването на пластичността на артериите. Шоколадът намалява нивата на лошия холестерол и повишава нивата на добрия. Ако всеки ден хапвате шоколад, има по-малък риск да получите инфаркт, показват някои проучвания.
 
Останалото вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Георги Петов

преди 5 години

ШОКОЛАДЪТ - е прекалено вкусен и това подвежда. Наред със вредната захар, какаото във шоколада пхреидизвиква ЗАПЕК, което, преидполагам, малко хора знаят.

fallback