Снимка: Reuters

Двумесчната клонирана полицейска овчарка Кунмин, с прякор Кунсюн, пристигна в базата за полицейски кучета, информира Радио Китай.

Още по темата

Кунсюн бе клонирана от седемгодишната овчарка от юннанския полицейски участък Пуър, чийто прякор е Хуахуанма. Тя е помогнала на полицията при разрешаването на редица случаи.

Обикновено обучението на куче като Хуахуанма отнема четири или пет години и струва над 500 000 юана (74 480 щатски долара). Затова на полицаите им дошла идеята за клонинг, за да спестят пари и време.

За клонирането на Кунсюн било взето тънко парче кожа и изпратено в лаборатория в Пекин за култивиране на клетки, а по-късно отгледан ембрион, който бил трансплантиран в сурогатната майка.

Кунсюн се родила с тегло от 540 гр и дължина 23 см. Нейното ДНК е 99,9% идентично с това на майка ѝ, сочат резултатите от изследването на базата за полицейски кучета Нанчан.
 

Коментари Напиши коментар

5

Сандо

преди 3 години

и как от сходно ДНК ще спестят пари за обучение?

4

Анонимен

преди 3 години

Ако направят от куче човек, ще стане комунист, като в гениалната повест на Булгаков "Кучешко сърце".

3

До Ха

преди 3 години

Идеята ти е направо гениална. Такъв скъп генетичен матрял като Боко и Цв. Цв. трябва да се пази като светиня. Какво ще правим всички българи, когато тези слънца си отидат. Ужаст!!! Дори не ми се мисли.