Снимка: Reuters
fallback

Дакелите се оказаха „най-големия враг“ на кучкарите в Русия. Според проучване на Националната руска киноложка асоциация, те са най-хапещите кучета, стана ясно от публикация на РИА "Новости".

Oще по темата
 

Ръководителя на асоциацията - Електрон Дементиев, заяви, че опасни могат да бъдат и стайните породи кучета, които се смятат за безобидни. Според него статистиките през годините показват, че дакелите са рекордьори по ухапвания както на хора, така и на други животни, пише БТА.

Класацията се прави всяка година от 15 години насам и винаги на първото място е била немската порода кучета дакел, създадена през Средновековието, за да се бори с напастта от язовци по онова време.

По думите на специалиста, за да се избегнат неприятни инциденти, трябва да се създадат задължителни школи за обучение на кучета и на техните стопани, по подобие на автошколите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 5 години

Моя колежка продаде два мини-дакела на един ловец. След няколко месеца й донесъл две кожи от лисици-въглищарки (така викат на тъмни аберации с много красиви кожи). Не можел да се нахвали от кучетата. На свински лов двете се метнали на ушите на глигана, той се въртял, за да се отърве от тях, докато го застреляли. Това ми го разказаха, не съм го видял с очите си.

30

Тано

преди 5 години

Моят дакел,хлапаци прости си позволи само един път за 9 години да ми се озъби и мога да се закълна в копитото на козела,че няма по-добро и послушно куче от дакела!И изключително расов фараонски с родословие и купен от Русия.

29

Коджабашев

преди 5 години

Моя Дакел мрази пияни мисли ги за язовци...

fallback