Снимка: Istock
fallback

Зъбоболът е едно от най-честите неразположения. Обикновено се проявява, когато нямаме възможността да посетим зъболекар или пък се налага да изчакаме продължителното и бавно израстване на мъдреца, който е решил да нарушава комфорта на ежедневието ни. Консултацията със специалист винаги е препоръчителна. Въпреки това, винаги прилагаме бабини лекове, с които да намалим болката. Вижте кои чайове могат също да помогнат да се почувствате по-добре.

Зелен и черен чай

Във всеки кухненски шкаф е хубаво да има някои от тези два вида чай. Консумацията им може да помогне при зъбобол, защото както черният, така и зеленият чай съдържат танини, които спомагат за намаляване на неразположението. В допълнение, зеленият чай елиминира бактериите в устната кухина, които причиняват лош дъх.

Чай от карамфил

Една ароматна подправка, от която може да си приготвите чай. В продължение на стотици години хората са сдъвквали карамфил, за да освежат дъха си и да облекчат зъбобола. Има и по-приятен начин да се насладите на приятния аромат на карамфила – пригответе си чай от него. Според учени, подправката съдържа фенолно съединение наречено евгенол, което се използва и в стоматологията. То има анестетични и противовъзпалителни свойства.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

На Иван брат му

преди 5 години

Зъболекар!

1

Анонимен

преди 5 години

Ракия!

fallback