Снимка: istock

Уверено може да се каже, че противоположността на егоист е емпат. Емпатичните личности са грижовни, състрадателни, готови са да помогнат и на непознат, могат да променят и начина, по който се отнасяме към себе си и другите, разбира се, в положителна посока.

Често емпатичните личности изпитват трудности точно заради състраданието и разбирането, което проявяват към другите. Що се отнася до любовта, връзката на емпатичната личност се различава като модел от останалите. Но понякога загрижеността на емпата може да я изложи на риск и тя да се провали. Вижте 4 начина, по които емпатите провалят връзките си.

Прекрачване на собствените си граници

Често емпатичните личности са склонни да забравят, че е важно да бъдат поставяни определени граници. В резултат, ако попаднат на недоброжелателен човек, неговите негативни действия ще наранят иначе любящия и отдаден партньор. Злоупотребяващият не полага усилия във връзката си, той само взима, без да дава.

Когато правят тази жертва, емпатите няма да споделят своята болка, ще таят гняв в себе си, ще се разочароват, а другата страна няма да има и представа за емоциите им.

Пренебрегване на своите нужди

Емпатичната личност може да се фокусира толкова много върху благополучието на партньора си, че да пренебрегне грижите за себе си. Емпатът напълно забравя да споделя от какво се нуждае. В резултат, с времето ще започне да се чувства пренебрегнат от половинката си, ще замълчи за това, а той или тя няма да знае как да отговори на техните отрицателни емоции.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase