Снимка: masterworksfineart
fallback

Разсеяността понякога ни коства много. Мъж, пътувал във влака от Касел към Дюселдорф, носил със себе си ценна ваза. Тя била нарисувана от самия Пикасо и стойността й била на стойност 11 хил. долара. Ала... я забравил във влака.

Oще по темата

76-годишният мъж носил керамичното произведение на изкуството в пазарска чанта, която оставил на пода. Пътуването му включвало едно прекачване в Хам. Той слязъл от първия влак, качил се на другия и отпътувал към Дюселдорф и тогава се сетил, че пликчето останало в другата машина.

Панически мъжът се свързал с полицията, която претърсила целия влак, но така и не открила вазата. Според разследващите, непознат човек е прибрал пазарската торба. На разпит са повикали свидетели, но не е ясно дали произведението на изкуството ще бъде намерено, особено след шума, който се вдигна в медиите.

Полицията определя случилото се като "монументална забрава“.

Вазата е от колекцията "Сови“, която Пикасо изработва в керамичното си студио "Мадура” във Франция, като тя струва най-малко 10 хил. долара.  Един от другите съдове се продава за 15 хил. долара на търг през 2016 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Гошо

преди 5 години

Гаргите в момента вървят по-скъпо,а най-добре се продават клявките!

8

Mile Kitich

преди 5 години

Стойността и била на стойност....чудя се ,кой е по-изкукал,дядката или сайта ви

7

Анонимен

преди 5 години

Добре, че е пълно с форумни експерти по изкуствата. И жалко, че малко се знае български по света, може би това ще попречи за оформяне на обективна оценка за творчеството на Пикасо. Малко хора ще прочетат мнението на корифеите.

fallback