Снимка: Архив, Reuters
fallback

Общ преглед

Кралското семейство е любима тема на цяла Великобритания. Само ако се замислим, снимки с бременната Меган Маркъл циркулират навсякъде в социалните мрежи, а раждането на нов наследник се превръща в огромно събитие за цялата страна. Пикантериите около кралското семейство обаче също са една много любима тема, а се оказва, че не е и никак изчерпана.

Самотният принц - така може да бъде описан новият живот на принц Филип - херцогът на Единбург и съпруг на кралица Елизабет II. Филип води ергенски начин на живот, след като обяви своето пенсиониране през август 2017 г.

Преди, част от ежедневието му бяха сутрешните закуски с неговата съпруга, която беше лично приготвено от самия херцог - бъркани яйца с пушена треска и тортиля. Сега обаче двамата не закусват заедно и дори не живеят под един покрив. Принц Филип преоткрива себе си на 97-годишна възраст.

Ергенът прекарва свободното си време в Синдрингам със своите книги, акварели и частните си празненства и опроверга твърденията на мнозина, че след пенсионирането му идва и края на активния му начин на живот. Само преди няколко години херцогът на Единбург се хвалеше със завидна физика - изкачваше стъпала по 2-3 наведнъж и откриваше по 110 паметни плочи годишно.

Изглежда Филип няма никакво намерение да се отдаде на спокойни старини. Далеч от официалностите и кралските задължения, херцогът на Единбург се чувства по-свободен и по-лек откогато и да било. Не се отчита на никого. Не го упрекват за характера му. Не се опитват да променят лошите му нрави.

От години е известно, че кралица Елизабет и принц Филип делят отделни спални. Това е присъщо за английската кралска фамилия, обясняват експерти по етикеция.

"В браковете на английската аристокрация винаги са били характерни отделните спални, защото не искаш някой да те тормози с хъркане през нощта. Това не означава, разбира се, че когато един от двамата пожелае, не споделят една спалня. Чудесно е да имаш право на избор", обяснява Памела Хигс пред "Дейли мейл".

И докато преди години двамата са делили един покрив, но различни легла, то днес живеят на известно разстояние един от друг, а това се отразява по интересен начин на принц Филип.

Херцогът на Едингбург сяда сам зад волана, а освен това бе сниман от папараци и без предпазен колан. Това, очаквано, възмути гражданите на Англия, които искрено се вълнуват от безопасността на кралската фамилия и упрекнаха принц Филип в безразсъдство, след като предизвика и малка катастрофа. Разбира се, аристократът се извини в официално писмо на пострадалата жена. Въпреки че подобни своеволия му създават проблеми, изглежда херцогът се радва на свободата си.

Принц Филип е превърнал скромния си кралски имот - дърводобивна ферма, в ергенска ложа. Персоналът е сведен до минимум - две прислужници, готвач, икономка и изключително дискретна полицейска защита.

Естествено, кралица Елизабет II и херцогът на Единбург продължават да бъдат заедно и двамата се посещават често, макар и да водят също толкова отделен начин на живот дори когато са в Синдрингам.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Сандрингам...с А

10

ПЕШО рептила!!!

преди 5 години

Светът е пълен с рептили, но само в *** е пълно с ччовекоподобни, бре!!!

9

Трансатлснтически

преди 5 години

Какво ни занимавате с този У.Р.О.Д.

fallback