Снимка: Pixabay

Няма правилна формула, по която да привлечете истинската любов в живота си и да намерите сродна душа.

Но ако имате прекалено нереалистични представи и мечти, може това да саботира връзките и флиртовете.

Трябва първо да се научите да уважавате себе си и да знаете какво точно търсите. Ето и няколко съвета за това как да намерите правилния човек. 

1. Направете вашите очаквания приоритет
 
Не е хубаво да имате много нереалистични очаквания и да вярвате, че всичко може да се случва както е по филмите и приказките. Това обаче не означава да се примирите с нещо, което не харесвате съвсем или да занижавате стандартите си. Съвсем нормално е да имате високи очаквания. Високите очаквания не са нереалистични очаквания, а много хора ги бъркат за такива.
Трябва да цените себе си, да поставяте своите искания и желания на първо място, а не да слушате приятели. Вие сами знаете какво търсите и какво харесвате, не оставяйте някой да ви влияе. Ако сте уверени в себе си, цените се, интелигентни сте, решителни, би следвало да привличате и хора с такива качества в живота си.
 
2. Поставете граници
 
Важно е да поставите граници и да знаете кога те не трябва да бъдат преминавани. Не търпете да ви унижават или да ви обиждат, защото копнеете да намерите любов. Трябва да сте сигурни какво не бихте търпяли и как не бихте понасяли някой да се държи с вас.
Не е хубаво да правите компромиси с ценностите си и принципите си заради връзка. Правилният човек ще ви приеме каквито сте, ще уважава вижданията ви и няма да си позволи да ви обижда и наскърбява.
 
Останалите съвети как да откриете сродната душа - четете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase