Снимка: "Труд"
fallback

Ловец отиде на лов за патици край река Дунав, но вместо с птичи улов, се прибра у дома с риба.

Известният в крайдунавския район д-р Людмил Кирилов - специалист по белодробни болести, е запален ловец и рибар. Нестандартният ловджийски метод станал съвсем случайно, когато привечер любителят излязъл край голямата река на лов за патици и гъски.

Лекарят успял да отстреля два зеленоглави патока. Почти на смрачаване любителят забелязал в малък залив още няколко пернати и тръгнал крадешком към тях, за да занесе у дома още по-богат улов. Птиците, обаче, го усетили и излетяли.

Почти на брега нещо продължило да пляска по вълните. Ловецът решил, че някое от пернатите е останало и затова решил да стреля. Взел на мушка мишената си и натиснал спусъка.

Когато, обаче, отишъл да вземе плячката си, лекарят забелязъл, че всъщност е отстрелял едър бял амур. Рибата се оказала тежка цели 15 кг.

"Не е ясно защо вместо да стои в дълбокото, беше излязла почти на брега. Не беше ранена от кораб или от рибарски мрежи", разказва д-р Кирилов пред "Труд".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

риболовец

преди 5 години

С въдица съм хващал нагла патица, но тава е друг виц.

31

Щирлиц

преди 5 години

отивам аз за сафрид, мятам чепарето и то не пада в водата. почвам да навивам и ... чайкапалец нагоре - повярва мипалец надолу - я ходи я разправай тая исторя на доктова

30

Сандо

преди 5 години

тия да си ги разправят на седянките като се събрат ...

fallback