Снимка: Pexels
fallback

Емотиконите могат да са доста изразителни и да издават точно какво мислите, особено когато си пишете с някого, с когото флиртувате или искате връзка. Ето и какви са значенията на някои от най-често използваните човечета, според "Your Tango".

1. Изчервено човече
 
Едното от значенията е буквално - засрамили сте се и сте се изчервили, защото сте прочели нещо, което не сте очаквали. Другият вариант е просто да сте прочели нещо, което ви е оставило напълно безмълвни, но в добрия смисъл - много доволни сте от това какво ви е казал въпросния човек. Може и той да е направил мил жест.

2. Изплезено човече
 
Това е перфектната емотиконка за флирт. Може да се изпраща често и в много различни ситуации. Издава безгрижие, игривост, така че няма да изплашите човека, с когото флиртувате. А и е подходяща за шеги и остроумни фрази и закачки.
 
3. Човече с влюбени очи
 
Много често то е погрешно възприемано. Хората го слагат в различен контекст, някой се страхуват да го използват в началото на флирта. Ако вече се във връзка, дори от кратко време, е добре да използвате тази емотиконка редовно - това издава, че наистина се интересувате от партньора и го харесвате. Но ако все още само излизате на срещи или само си пишете и нямате връзка, спестете си използването на това човече - може да изплашите човекът, с когото чатите - изглежда така сякаш вече сте обсебени от него и влюбени. Може да използвате емотиконката, ако искате да кажете, че сте развълнувани за ходенето на концерт, например, или когато говорите за любима група.

Останалите емотикони и каква символика имат те в онлайн свалките - четете в Teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

Категорично не съм съгласна с написаното за сексуалния подтекст на емотиконите с ангелски ореол и целувка!!!! Аз често използвам тази с ангелчето с ореол, когато се чувствам зарадвана от някоя щастлива нпвина или съм получила благоволението на много скъп човек - в смисъл на feeling "blessed"! Без да влагам никакви интимни фантазии, камо ли неприлични.. А целувка можеш да изпратиш на всеки който ти е симпатичен .Явно авторката има доста развинтено подсъзнание, щом й се привижда секс в усмихнато човече с ангелски ореол!

5

...

преди 5 години

"НякоЙ се страхуват..."?!? Ивета, моля, върнете се в началните класове и не се занимавайте с "журналистика".Статията, ако може да се нарече така, не заслужава коментар...

4

тТт

преди 5 години

А емотикон (finger) какво ли значи?...

fallback