Снимка: pexels

Жилището трябва да излъчва спокойствие и уют. То трябва да е нашата крепост, която сваля товара от напрегнатия ден и премахва стреса. Неправилната му подредба обаче може да има тъкмо обратния ефект. Ако не поставим мебелите си по подходящ начин, можем да накараме дома си да изглежда по-малък, неприветлив и с липса на положителна енергия.

Ето някои грешки, които много хора допускат в подреждането на мебелите.

Долепят всички мебели плътно до стената

Оставете място за „дишане“ между стените и мебелите. Дръпнете дивана или фотьойлите по-навътре в помещението, така че между тях свободно да преминава въздух. Това носи усещане за лекота в жилището. Освен това е някак по-интересно и нестандартно.

Не обособяват място за разговори

Домът е дом, когато в него живеят връзки и отношения между хората. Те се изграждат с общуване. За целта е от голямо значение при подредбата на жилището си да отделите специално уютно аранжирано място, където да сядате или да се излягате с любимите си хора и просто да си говорите.

Не поставяте централен обект в дома

Независимо дали ще се намира в спалнята или всекидневната е добре домът ви да има някакъв специфичен, характерен само за него елемент, който да е нещо като символ. Това винаги придава повече уют и прави дома по-приветлив и някак само ваш. Такива фокусни точки могат да са картини, произведения на изкуството, предмети, свързани с вашето минало, камина или голям телевизор, пред който се събирате със семейството. Няма значение какъв ще е предметът, важното е да присъства в дома.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase