Снимка: Reuters

Мъжете и жените се различават по много признаци, надхвърлящи рамките на физическото. Свикнали сме да смятаме, че мъжете са много по-корави, с бедна емоционалност, готови да последват животинските си инстинкти за разлика от жените. Оказва се, че това съвсем не е така.

Все още в пространството витаят погрешни схващания за мъжете, в които много хора вярват. Ще се опитаме да разбием тези митове, за да покажем истинската страна на мъжката половина от човечеството.

Мъжете искат повече секс от жените

Представителите на силния пол искат секс всеки ден, всеки час, мислят само и единствено за това. И вие ли мислите така? Много хора го мислят, а не е вярно. Повечето мъже, разбира се, доста мислят за секс, но онова, което всъщност искат е да имат стабилна връзка и постоянен партньор. Същото, което искат и жените.

Те нямат притеснения относно тялото си

Това твърдение обикновено се приписва на жените, но истината е, че мъжете също се притесняват да се появят голи пред своята нежна половинка. Социалните стереотипи непрекъснато налагат някакъв идеален модел на мъжкото тяло, който понижава самочувствието и насажда съмнения в мъжествеността.

Повечето мъже преминават през криза на средната възраст

Още един стереотип – мъжете между 50 и 60-годишна възраст (при някои и по-рано) внезапно решават да боядисат косата си, за да прикрият белите коси, започват да посещават фитнес, за да върнат младостта на тялото си, и най-вече намират жена по-млада с 20 години, за да се почувстват отново в разцвета си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase