Необходими съставки:
220 г касис
90 г стафиди
25 г сладки череши
25 г череши
2 с. л. бренди
100 г масло
100 г кафява захар
2 големи яйца
100 г брашно
¼ настъргано индийско орехче
¼ ч. л. бахар
25 г нарязани бадеми
кора от половин портокал
кора от половин лимон
Начин на приготвяне:
Вечерта преди да приготвите десерта поставете изсушените плодове, черешите и кората от лимона и портокала в купа. Добавете брендито, разбъркайте добре и завийте с фолио.
На другия ден загрейте фурната на 140 градуса. В една купа смесете маслото и захарта до пухкава пяна. Леко добавете яйцата и разбърквайте добре. Добавете брашното и сместа от сушените плодове. Получената смес разделете в 6 чаши или малки бурканчета и избършете горната част. Покрийте всяка чаша/буркан с хартия за печене и направете малки отвори в центъра.
Печете за час и половина. След като извадите от фурната, оставете да изстине. Можете да украсите с марципан или друго по избор.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
Пълна
преди 5 годиниГЛУПОСТ!!1.Час и половина печене в керамични чаши!!??2. Корите !!!?? на лимон и портокал!!?? Не е ли чувала дамата,за ОТРОВИТЕ в корите на лимони и портокали?? НИКОГА не ги консумирайте.Само, ако си имате лимоново и портокалово дърво в двора или хола, не го пръскате с отрови!( а тези цитруси как яко са обработени, защото ПЪТУВАТ, да издържат месеци!
1
Ина
преди 5 годиниЧашите ми се пукнаха :(