Pexels

Необходими съставки:

 
220 г касис
 
90 г стафиди
 
25 г сладки череши
 
25 г череши
 
2 с. л. бренди
 
100 г масло
 
100 г кафява захар
 
2 големи яйца
 
100 г брашно
 
¼ настъргано индийско орехче
 
¼ ч. л. бахар
 
25 г нарязани бадеми
 
кора от половин портокал
 
кора от половин лимон
 
Начин на приготвяне:
 
Вечерта преди да приготвите десерта поставете изсушените плодове, черешите и кората от лимона и портокала в купа. Добавете брендито, разбъркайте добре и завийте с фолио.
 
На другия ден загрейте фурната на 140 градуса. В една купа смесете маслото и захарта до пухкава пяна. Леко добавете яйцата и разбърквайте добре. Добавете брашното и сместа от сушените плодове. Получената смес разделете в 6 чаши или малки бурканчета и избършете горната част. Покрийте всяка чаша/буркан с хартия за печене и направете малки отвори в центъра.
 
Печете за час и половина. След като извадите от фурната, оставете да изстине. Можете да украсите с марципан или друго по избор.

Още вкусни рецепти ще намерите на Tialoto.bg
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase