Снимка: Flickr
fallback

Докато всички по света се борят за равнопоставеност, расово разнообразие, по-високи заплати и кой за каквото се сети, едно малко деветгодишно момче от Севърънс, Колорадо също е решило да води битка с властта.

За всички деца, когато натрупа сняг, настъпва истинско щастие. Всички се втурват навън, за да правят снежни човеци и да се бият с топки. Но не и децата от Севърънс. От сто години там важи безумен закон – пълна забрана на войната със снежни топки.

Дани Бест обаче не е съгласен с това правило, за това решава да убеди Съвета за детски права да застане на негова страна.

Всъщност, закона забранява да се хвърлят каквито и да било предмети – камъни, бутилки, капачки, та се стига и до снежни топки. А от ноември, Дани усилено се готви за своята триминутна реч пред кмета на града.

"Децата имат право да си играят със снежни топки, без да нарушават закона, както всяко едно дете в другите градове. - категоричен е той. - А и това е важна активност на открито. Съвременните деца имат нужда да си играят навън повече".

Кметът, разбира се, се съгласил с деветгодишното момче и отменил закона, наложен през 1920 година.

Той лично дал на Дани първата снежна топка, която момченцето се закани да запрати по по-малкия си брат и невинно обеща, да не чупи прозорци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТо бива празни закони, ама чак толкова...А афтурът на статийчето-манипуларче а си глея раптатата с обобщението, че "всички по света се борят за .... расово разнообразие...". Борят се такива едни пощеливи, дето искат всичко да опитат...нормалните хора имат природни и човешки правила, свързани с хигиената на различната жива материя, която между другото, се отразява яко на ... имунната система на различните раси ...

10

Даниел

преди 5 години

Мятай, моето момче... а така! А-а сега и втората ръчна граната по ей тия полицаи!

9

Явор

преди 5 години

Не видях съдебен спор никъде в темата

fallback