Снимка: pexels
fallback

Последователите на вегетарианската и веган диетата, които изключват месните, млечните и животинските продукти в различна степен, обикновено се радват на здравословно тегло.

Ако и вие сте решили да последвате този режим на хранене, който включва предимно храни с растителен произход, вероятно очакванията ви са били да свалите излишните килограми. Това обаче не се случва. В някои случаи е възможно дори да напълнеете. Защо това е така?

Консумирате прекалено много преработени и опаковани веган храни

Това, че една храна има етикет „веган“ не означава автоматично, че е с ниско съдържание на калории. Някои храни, подходящи за вегани са дори по-калорични от стандартните. В тях също се крият големи запаси от сол и мазнини, които се намесват в метаболизма ви и ви карат да пълнеете. Освен това захарите и изкуствените подсладители също присъстват в тези продукти, което ги прави не по-малко вредни от конвенционалните.

Ядете твърде много въглехидрати и малко протеини и мазнини

Въпреки че сте преминали на веган диета, това не означава да се храните само с въглехидрати. За да компенсирате липсата на протеини и мазнини от месото и животинските продукти е нужно да включвате растителни храни, богати на растителни протеини и мазнини като бобови растения, ядки, соя, тофу, семена.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

До "до 2"

преди 5 години

Например горила и мечка...а тигъра е по-скоро увиснал...типичен пример за мързелив мършояд с периоди на гладуване и преяждане

12

Анонимен

преди 5 години

ВЕГАНСТВОТО НЕ Е МОДА!!! ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!

11

Анонимен

преди 5 години

На земята няма нещо, което да е по - невинно от растенията. Веганите унищожават невинността! Унищожават невинни животи! Смърт за веганите! Да застанем всички като един, да се изправим и дружно да извикаме: "НЕ НА ВЕГАНИЗМА, НЕ НА САДИЗМА"! Дано някой ни чуе!

fallback