Снимка: Le parisien
fallback

Красотата изисква жертви, е казал народният поет.

В тези думи се увери сама французойка, която се сдоби с глава, досущ като осветителна крушка, след опит да си боядиса косата си.

Естел е боядисала косата си в тъмен цвят, след което отключила остра алергична реакция към химикал, често откриван в тъмните бои коса.

Парафенилендиамин (PPD) e химикалът, който лекарите и Естел обвиняват за алергичната й реакция.

19-годишната французойка твърди, че е опитала само малко количество от продукта, но скалпът й се раздразнил почти веднага след като нанесла боята, разказва Естел пред "Le parisien".

Подуването започнало малко след това. Естел решила да вземе антихистаминово хапче, за да си помогне с подуването и дразненето, но до следващата сутрин главата й се увеличила. Езикът й също бил подут.

"Не можех да дишам. Имах глава като лампа!", споделя Естел.

Тя отишла до спешното отделение, където й били адреналин и я оставили за наблюдение. За нейно щастие отокът спаднал.

Химикалът парафенилендиамин често се среща в тъмните бои за коса, както и в къната за татуировки. Алергична реакция към химикала може да предизвика странични реакции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

!?

преди 5 години

От коментарите оставам с впечатление че ако в Бг си боядисаш косата и не умреш от алергична реакция , ще те довърши тълпа разярени *** на центъра на селото. Чета и не вярвам.

23

anon

преди 5 години

няма загуба- същата грозобойница си е...

22

Ха ха

преди 5 години

Какъв е проблема да си живее без да се маже като шпакловчик с тези бои . Да показва натуралната си красота . Какво по хубаво от това .

fallback