Снимка: YouTube
fallback

Представете си, че се готвите да полетите с делтапланер за първи път в живота си. Навярно дланите ви ще се изпотят от притеснение. Така се чувства и Крис Гърски, който е на почивка в Швейцария и решава за пръв път в живота си да разгледа красивата й природа отвисоко. Но неговото приключение едва не го вкарва в гроба.

Когато уж и последното въже е завързано, Крис и тренираният пилот излитат. Секунди по-късно осъзнават, че нещо не е наред. Оказва се, че капсата, която трябва да захване всички колани за скелета на летателния апарат не е щракната и мъжът увисва на... 1300 метра височина.

С лявата си ръка той се хваща за една от металните пръчки. С дясната се държи за пилота, който панически се опитва да приземи делтапланера и да спаси живота на Крис.

Професионалистът дава всичко от себе си, но едва успява да контролира машината. А туристът се изплъзва. Хваща се за крака на пилота, а след това го изпуска и виси само на лявата си ръка, вкопчена в металната тръба.

Докато прелитат над гъста гора, управляващият делтапланера се опитва да задържи падащият човек с ръката си, но едва успява. Когато са близо до земята, Крис решава, че е време да се пусне.

"Две минути висях, опитвайки се да спася живота си. Погледнах надолу и си помислих, че ще умра. Падането беше тежко, но поне оцелях ,за да разкажа историята си!", казва Гърски.

При удара той чупи китката си и разкъсва сухожилието на левия си бицепс. Претърпява операция, а пилотът успява да кацне няколко метра по-надолу и остава невредим.

Цялото ужасяващо приключение Крис заснема на видео, което публикува в YouTube. Казва, че след като далеч не се е забавлявал при първото си спускане с делтапланер, е сигурен, че ще опита пак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Иво

преди 5 години

Хубаво е че си жив. Утре яхвай метлата.

1

Коце кмета

преди 5 години

Ако беше копал на нивата във видинско село, нямаше да има такива проблеми. Най-много *** да го окрадат.

fallback