Снимка: Pexels.com

Плаката уврежда сериозно зъбите, тъй като причинява заболявания на венците и кариеси. Желираните бонбони, газираните напитки, чипса са вредни за зъбите и всички знаят, че трябва да избягват тези храни.

Освен за миенето по 2 пъти на ден, има и други неща, които са важни са запазването на доброто състояние на зъбите, пишат от Female First. Ето кои са храните, полезни за тях, според д-р Учена Окойе. 

1. Дъвки без захар
 
Полезно е да дъвчите дъвки без захар между храненията, особено, ако сте хапвали кисели и сладки храни. Дъвките овлажняват устната кухина и повишава слюноотделянето - а това неутрализира киселините, които рушат емайла.
 
2. Ябълки
 
Сладки са, но съдържат много фибри и вода. Тези плодове също предизвикват по-голямо слюноотделяне, което изчиства бактериите и остатъците от храна.
 
3. Моркови
 
Ако ядете сурови моркови, те имат същия ефект като ябълките. Морковите действат превантивно и на образуването на кухини и кариеси. Съдържат вода и почистват устата от остатъци от храна. Богати са на полезния витамин А.
 
Останалите храни за здрави зъби - четете в teenproblem.net

Коментари Напиши коментар

1

Осмифка

преди 4 месеца

За да запазите зъбите си здрави, не говорете глупости по адрес на хора, които са на една ръка разстояние от вас. И да, хапвайте спанак!