Снимка: Instagram

Общ преглед

Млад, красив, успешен и... богат. Норвежецът Густав Магнар Витзьо е един от най-младите милиардери в света. Според класацията на "Форбс" той се нарежда на трето място, а състоянието му е оценено на над милиард и половина евро.

Густав е едва на 24 години. Семейството му създава компания, която се превръща в един от водещите производители на сьомга в скандинавската държава и света. Младежът получава половината от рибната империя на Витзьо-старши през 2013 година.

Според "Форбс" през 2016 година компанията "Salmar ASA" е продала над 130 000 тона сьомга на световния пазар.

Младият Густав Витзьо е обявен за най-богатият човек в Норвегия, а в световните класации на милиардерите, 24-годишният бизнесмен застава на трета позиция. Въпреки, че получава своето богатство "наготово" Витзьо-младши не се интересува от семейния бизнес.

Решава да стъпи на модния подиум и в момента гари кариера на модел. Русокосият богат красавец инвестира и в европейски стартъп компании, сред които е и съперникът на Snapchat – Gobi.

Пред скандинавски издания Витзьо-младши разказва, че родителите му съжаляват, че са дали такъв голям процент от компанията на сина си на толкова крехка възраст.

"Смятат, че е трябвало по-добре да премислят това решение. Вероятно това се дължи на факта, че аз веднага бях поставен под светлините на прожекторите. Стресиращо е постоянно да се стараеш да отговаряш на очакванията на хората и да се интересуваш какво мислят за теб", казва Густав Витзьо, цитиран от "Ню Йорк поуст".

Визо-младши получава половината от семейния бизнес, когато е едва на 19 години. Състоянието му е огромно, а в личния му профил в Instagram може лесно да се види как и къде харчи състоянието си – младежът качва снимки от различни туристически дестинации. В социалните мрежи Густав Витзьо има близо 100 хиляди последователи.

Семейният бизнес със сьомга е основан от бащата на Витзьо през 1991 година. Бащата продължава да дърпа конците в рибната империя, а младият Густав фокусира вниманието си върху други дейности. Освен в стартъп компании, Витзьо-младши инвестира и в сектора с недвижими имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар