Снимка: pexels.com

Връзките са сложно нещо, особено ако става дума за съвместно съжителство. Това ще чуете от хора, които имат поне няколко несполучливи взаимоотношения зад гърба си.

Но как бихте могли да знаете какво да е излизаш с някого от месеци и да споделяш с него всичко, ако не сте обвързани? Да, има и такива хора и в това няма нищо лошо.

В днешно време е трудно да повярваме, че едно момиче или момче на 20 все още не е имало връзка. Дали заради приоритети като образование, работа, дали заради прекаленото желание да намерят идеалната половинка, някои хора предпочитат да са сами и все още нямат опит с противоположния пол.

Има ли идеална възраст, на която да започнете връзка? Колкото и да мислим по този въпрос, едва ли ще му дадем еднозначен отговор. Някои момичета, а и момчета, четат най-различни публикации в интернет за първата целувка, за секса и това как да се държат сякаш имат достатъчно опит. Но каквото и да си говорим, те винаги ще се притесняват.

Ако се притеснявате, че все още нямате връзка, ето няколко съвета, които ще ви помогнат:

Фокусирайте се върху това, което имате

Важно е да си припомняте от време на време, че опитът не е най-важното нещо. Според социалния работник Мелания Схарпио, не се вторачвайте върху това, че сте сами и не излизате с никой, а по-скоро помислете какво сте постигнали през това време. Тя съветва да си направите списък на важите положителни качества и нещата, които умеете най-добре, като например да рисувате, готвите, да организирате партита или ръководите вашия екип. Ако направите табло, на което да закачите снимки на местата, които сте посетили и неща, които сте постигнали през времето, в което нямате гадже, ще се почувствате по-добре и най-вече по-уверени в себе си. 

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase