Снимка: Pexels
fallback

Метаболизмът е начинът, по който се извършва обмяната на веществата в организма. Тоесто - превръщането на храната, която поемаме, в енергия. Ако забързате метаболизма си, е много по-вероятно да премахнете излишните килограми и да се чувствате по-добре в кожата си. Ето няколко лесни начини за това, според Prevention. 

Вдигайте тежести
Вдигането на тежести причинява горене на калории и по време на тренировка, и доста време след като тренировката е приключила. Ако вдигате по-тежки предмети във фитнеса и правите по-кратки почивки, може да изгорите около 452 калории за целия ден, благодарение на това занимание.Но ако правите почивки и вдигате малки тежести навярно ще изгорите само около 100 калории.
 
Кардио
Кардио упражненията изгарят към 200 допълнителни калории на ден. Пробвайте с бързо тичане, плуване, каране на колело. 20-30 минути на ден интезивни тренировки от този вид два или три пъти в седмицата вършат чудеса.
 
Закусвайте
Не може да не сте чували, че закуската е най-важното хранене за деня. Ако закусвате редовно, това забързва метаболизма още рано сутрин и ви дава енергия. За жените, които изпускат това хранене, е 4 пъти по-вероятно да страдат от затлъстяване, сочат прочувания.
 
Пийте кафе и чай
Кофеинът стимулира централната нервна система и дневната доза кафе повишава метаболизма с 5%-8%. Антиоксидантите в чайовете имат подобно действие.
 
Повече вода
Немски проучвания сочат, че пиенето на литър и половина студена вода на ден подпомага изгарянето на повече калории. Ясно е, че трябва да се пие много вода - тя гони и апетита.
 
Останалите хитринки вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Обява

преди 5 години

Ускорявам метаболизма на млади каки. Услуги по домовете или хотела. Кафето и райбера от мене.

12

Анонимен

преди 5 години

До Какво ударениеГоворя за "и" с ударение,не за ударението на думата!Второто е според диалекта...хаха.

11

Какво ударение

преди 5 години

в КАЛОРИИ на И, на О е.

fallback