Снимка: Istock
fallback

Искало ви се е да бъдете по-продуктивни, печеливши? А чували ли сте за Закона на Парето? Той е от края на 19 век. По онова време италиански икономист на име Вилфредо Парето, забелязва, че 20% от италианските семейства притежават 80% от всички пари в страната. Тогава икономистът започва да прилага това правило 20/80 за всичко около себе си.

Днес този закон е приложим към всяко обстоятелство и във всеки случай или обяснено на по-ясен език, 20% от нашата работа носи 80% от резултата; 20% от инвестицията носи 80% от печалбата; 20% от хората създават 80% от проблемите и загубите.

В началото, когато се опитвате да следвате Закона на Парето, може да сте леко объркани, но ето един прост пример. Ако за деня трябва да направите 10 неща в работата, 8 от тях не са толкова важни.

Всичко, което трябва да направите, е да определите кои са тези две най-важни неща и да започнете с тях. Ако не се съсредоточите върху 20-те процента, ще загубите 80% от времето си. Замислете се за годините в училище, университета. Преподавателите винаги ви задаваха най-сложните и важни въпроси, нали? Това са тези 20%, тъй като те нямат време да ви изпитат върху целия урок.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ударник

преди 5 години

Истина е! 20 процента от мъжете спят с 80 процента от жените!

16

Симо

преди 5 години

Пешо, Матей прибери си шпонките, които ходят като изгладняли гуи помиярки по мъже и жени.Казах! В противн случай ще взема всичките нашивките на сина ти. И той ще стане още по "успешен".Всички от БАН ще разберат и включително и по високи инстанции. Целия свят ще научи , ако се наложи Пешо, какви гуи помиярки познава.А сина ти ще носи "кръста на баща си". Казах!

15

Анонимен

преди 5 години

Закони нема, действайте.

fallback