Снимка: Кадър YouTube
fallback

Кучето е най-добрият приятел на човека. Животното те дарява с безрезервната си любов още от мига, в който те подуши и става неизменна част от живота ти.

Да загубиш куче е почти като да загубиш сърцето си.

62-годишният Джорджи Березани загубва любимото си животинче през 2015 г. Направил всичко по силите си, за да го открие, но без успех. Мъжът обикялял всички улици на Тбилиси, поставил обяви навсякъде, но от кученцето нямало и следа. И така три години. До 7 октомври.
След множество фалшиви сигнали, Джорджи отново получил телефонно обаждане. В началото на месеца служител в Националната опера в грузинската столица забелязал куче, което отговаряло на описаното от Джорджи животно.

С огромна надежда 62-годишният мъж се отправил към мястото. Моментът, в който Джорджи вижда изгубеното си куче три години по-късно е запечатан на камера.

"Йорги, ти ли си?“

Животинката се обръща, когато чува името си.

"О, ти си...! Как си, момче?“

Кученцето започнало да скача, да мята опашка, да скимти. Било щастливо, че вижда приятеля си отново, три години по-късно.

Не е ясно къде се е скитало животното през това време. На ухото му има жълт маркер, което означава, че е било прибрано за известен период от време. Било установено, че животното не е опасно за обществото и след ваксиниране и кастриране, е върнато обратно на улицата.

А там е било намерено от своя собственик. Кученцето е отведено обратно в дома си, където се радва на топлината на своето семейство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Студентката

преди 5 години

Четох част коментарите тук и също искам да споделя. Според мен е доста повърхностно да се счита, че ако имаш домашен любимец задължително си добър човек. Помня като отивах на лекции, на входната врата излиза съседът с немската овчарка, кучето си беше на каишка. В този момент някаква улична котка се показа от някъде. Кучето не чух да почна да я лае, но чух стопанинът, който я напсува и РИТНА с всичка сила.Исках да го питам,защо е жесток с уличното животно, но се уплаших, че ще насъска кучето си

18

един съсед

преди 5 години

Само да допълня, че въпросната госпожа с кучето НЕ Е луда, скара с всичките си роднини и с роднините на съпруга си,който почина.Родната й сестра, единствената която истински я обичаше години наред,прощаваше обидите й, само защото й е кръв накрая замина за чужбина и 15 г. не иска да я види.Като чувам какви грозни думи изрича по адрес на съседи,приятели, познати не се учудвам, скривам се в апартамента си.Чудя се защо трябва да е толкова арогантна Затова НЕ всички хора дето гледат животни са добри

17

До 17

преди 5 години

Не слагам хората, които обичат животни под един знаменател. Просто написах, че ме е яд на такива като онази госпожа и други подобни индивиди, най-често са кучкари. Злокобно, но е истина.Лицемери, които се държат лошо с обикновените хора, а домашният любимец е даже както казва онази госпожа:,, Равно на човека, че и повече от човека." И защото имат домашно животно едва ли не са,, добри". Изминат си ръцете, защото гледат животно. Ако един човек е добър няма да унижава нито животни, нито хората

fallback