Снимка: Reuters
fallback

Американски гинеколози разкриха тайната на идеалния секс и оказа се, тя се състои в нещо доста просто - редовни занимания с йога в продължение на 12 седмици.

При подобни системни тренировки се изпитва много по-голяма наслада от половия акт, като се  повишава и либидото. Освен това изследователите доказаха, че йога упражненията отстраняват една от най-разпространените причини за некачествения секс – стреса.

Именно честите стресови ситуации са в основата на проблемите в леглото, смятат учените. Поради тази причина специалистите препоръчват да се намалява стреса с йога занимания, съобщава БТА.

Всяко упражнение трябва да се изпълнява минимум три минути. Съществуват и редица продукти, които значително усилват ефекта на йога упражненията. За мъжете се препоръчва консумацията на целина и банани, а за жените - на шоколад, ванилия и цвекло, отчитат експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

Консумация на целина?Това означава, че ще има картеч на всяко възвратно-постъпателно движение....

15

Анонимен

преди 5 години

Не знам дали йогата намалява тестостерона(за пръв път го чувам?),но тя доказано намалява стреса и привежда целия организъм в добро състояние.Всяка добра йога тренировка ъпдейтва организма и оптимизира работата на отделните му системи.Мъж на 50 съм.Навремето бях активен спортист.От 10 години се занимавам с йога и някои здравословни проблеми които се бяха появили с времето,изчезнаха.Тренирал съм всякакви неща и се убедих че йогата е най-доброто за хората над 45,без да налагам мнението си на никого

14

Тц,тц

преди 5 години

Защо първо с йога?С жена мислех...

fallback