Снимка: outnow.ch

Има много начини да разберете дали някой мъж си пада по вас или не. Когато един мъж ви харесва, той ще се държи по начин, който всячески цели да ви впечатли, да грабне вниманието ви и да си осигури възможност за по-нататъшни стъпки към сърцето ви. Ако обаче срамежлив мъж е влюбен във вас, нещата стоят по малко по-различен начин.

Природната свенливост и несигурност налага някои скрупули, които пречат на срамежливите мъже да печелят женското внимание.

Със сигурност обаче не е невъзможно да разберете дали някой срамежливко си пада по вас, стига да се вгледате в знаците. Те са там, трябва просто да ги регистрирате. Понякога ще са нелогични. Ще ви поставят в ситуация да се чудите дали не си въобразявате, че ви харесва. В следващия момент ще се разколебаете дали пък не иска да сте повече от приятели.

Оставете нормите и стереотипите и вижте как би реагирал един срамежлив интроверт, който се чуди как да покаже симпатиите си към вас.

Неговият език на тялото ще ви подскаже

Дори, ако един мъж не е изразил вербално чувствата си към вас, невербалните знаци говорят от негово име. Ако водите непринуден разговор и той стои изправен точно пред вас и ви гледа в очите, следи всяка ваша дума и се старае да ви разбира и подкрепя, това определено е знак за интерес към вас от негова страна.

Обърнете внимание дали се наслаждава и на малкото, което сте си казали. Чувства ли се неловко, ако каже нещо неподходящо? Задава ли ви въпроси, които не са прекалено настойчиви, но които все пак показват неговия интерес?

Ако той прави всички възможни подстъпи към вас, то е защото ви харесва.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase