Снимка: pexels.com

Всички ние сме малко или много суеверни. Може да нямаме нищо против черни котки да ни минават пътя, но да се стараем да не предприемаме нищо ново на 13-та дата, от страх да не предизвикаме лошия си късмет. Може да не вярваме, че счупеното огледало носи нещастна любов, но да чукаме на дърво, когато разберем за чужда беда, за да се предпазим да не ни споходи и нас.

От 12-те зодиакални знака, пет са малко по-склонни да вярват и да се съобразяват със суеверия. Ето и кои са те:

1. Риби

Хората от зодия Риби са склонни да живеят според собствените си вярвания, а това включва и суеверия. Преди да предприемат важни житейски стъпки, те се оглеждат за добри знаци, дадени им от съдбата. Те наистина вярват, че могат да извлекат максимума от своя добър късмет и да се предпазят от лошия. Рибите слушат инстинктите си. Ако усещат, че нещо лошо може да им се случи, те правят всичко възможно да го избегнат, дори ако това означава да не станат от леглото цял ден.

2. Овен

Повечето представители на този знак смятат, че са родени под щастлива звезда. Те, обаче, не приемат своето щастие за даденост и винаги се борят за него. Дори по време на трудности, те вярват, че имат контрол над съдбата си и че рано или късно пак ги чакат добри дни. Овните вярват в суеверия, но не позволяват те да ги правят по-уязвими. Те вярват в неща от сорта на: ако им „горят” ушите, някой говори зад гърба им, ако ги сърбят дланите ще трябва дават пари и т.н..

Вижте кои са останалите суеверни зодиакални знаци в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase