Снимка: pixabay
fallback

Съществуват много причини, поради които на човек му се налага да спре със секса за известно време. Някои са съзнателни, други са следствие от редица обстоятелства. Без значение дали сте скъсали, нямате партньор от дълго време, работите до късно в офиса или страдате от някакво заболяване, понякога можете да се окажете без интимни ласки твърде дълго.

Неминуемо в тялото настъпват промени, когато човек спре секса. Някои са отрицателни, но има и положителни. Ето ги и тях.

1. Може да се чувствате напрегнати и стресирани.

Сексът помага да се отпуснете и да освободите парата, натрупана в ежедневието. Когато правите секс се освобождават ендорфини и окситоцин – вещества, които намаляват стреса. Намалите ли секса, намаляват и те.

Какво се случва в тялото ви, когато пиете вода с мед

2. Може да станете по-податливи на вирусни инфекции.

Един от положителните ефекти на секса е стимулирането на имунната система. Когато не правите секс дълго време, имунните защити могат да намалеят и да се разболявате по-често от вирусни и бактериални инфекции.

3. Рискът от полово предавани болести намалява.

Ето една положителна страна на въздържанието. Когато не правите секс сте защитени от заболявания, предавани по полов път. И тъй като тези заболявания могат да засегнат не само половата система, но и други системи, така сте по-защитени от болести на отделителната система, пикочните пътища, червата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ебачо

преди 5 години

Секса унищожава плъта написано в Библията колкото по малко секс правите толкова ще бъдете по здрави друго което пише в свещените книги до не чистота(Жената) не се допирай секса не е спорет на смелите секса а е за размножаване на човечеството

33

оптимист

преди 5 години

Търся жена, която да е прочела поне една книга.Ако е прочела две, още -добре.А ако не гледа и турски сериали, направо ще я заобичам.

32

Дебелян Прасешки

преди 5 години

Когато спрете да се празнете започвеате да се пълните!Аз никога не съм се празнил и от малък все съм пълен!

fallback