Снимка: Pexels
fallback

Случвало ли ви се е да се сблъскате със завистта на колега, когато сте постигнали нещо значимо и осезаемо в професионален план?

За съжаление, хората не са еднакви и докато някои искрено се радват на успеха ви и ви потупват по рамото с усмивка, други ще ви гледат с премрежен поглед и присвити устни, мечтаейки да са на ваше място.

Вторият тип колеги може да бъдат истински трън в петата, ако решат да изразяват ревността си в действия. Тогава ще се озовете в една враждебна и негативна среда, която неминуемо ще се отрази не само на работата ви в дълготраен план, а и на здравето ви.
 
Какво можете да направите, ако изпаднете в подобна ситуация:
 
Бъдете дипломатични
 
Колегите ви може да започнат да ви избягват, когато станете любимец на шефа. Не задълбавайте в това, а останете спокойни и дипломатични, за да не влошите ситуацията, въвличайки се в скандал. Опитайте се да останете част от екипа и да поддържате максимално добри отношения с всеки от него.
 
Мислете преди да говорите
 
По всяка вероятност вашият успех ви е поставил в центъра на всички клюки. Гледат ви под микроскоп и всяка ваша дума се интерпретира и предава. Ето защо трябва да сте изключително внимателни какво говорите, за да не се озовете в нагласена ситуация, която не е във ваша полза.
 
Останалите съвети как да се справим със завистлив колега в офиса - четете в tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 14За съжаление, това се случва не само през последните години. От хора от предишните две поколения чувам същите неща, когато разказват за трудовия си стаж. Значи през последните 60-70 години у нас е било все така. За по-рано не знам, но нищо чудно така да е било винаги. Завистта, злобата и подлостта почивен ден нямат.Да пази Господ!

13

Анонимен

преди 5 години

Завистта и интригантството в последните години станаха средство за пробиване на раб. място сред младите хора. Действат с ритници, ръгане с лакти, говорене зад гърба, клеветене... само и само да си запазят позициите. Правят го млади, красиви момичета, току- що дипломирани, но не притежаващи нищо друго, за да се утвърдят, освен агресията, която носят в душата си. И ще става още по- зле.

12

м даа

преди 5 години

Решението е да ги пречакаш с няколко приятели преди работа и бой до ***, Друг вариант, ако не ти се става толкова рано е да ги пречакаш след работа.

fallback