Модерното ежедневие предполага все по-малко свободно време за готвене. Микровълновата фурна помага точно в такива моменти, в които трябва само да стоплим нещо набързо.
Не всички храни обаче са подходящи за стопляне в микровълновата. При някои се нарушават важни хранителни структури, при други има опасност от буквалното им избухване. Вижте кои са те.
Яйца с черупката
Яйцата са рискована храна за загряване в микровълнова, защото ако изпуснете момента, в който трябва да ги извадите от нея, те избухват, тъй като водата в тях се загрява и разширява. Ако са в черупката си, времето за избухване намалява драстично, а експлозията може да се окаже още по-силна.
Броколи
Броколите са сред най-полезните кръстоцветни зеленчуци, защото съдържат голямо количество антиоксиданти, витамини, фолати. При нагряване от микровълни обаче структурата на тези вещества се нарушава, което прави броколите напълно безполезни в хранително отношение.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
14
Анонимен
преди 5 годиниАми като пробиете с игла яйцето отпред и отзад,няма да има такова налягане и напрежение,просто е.По принцип,микровълновите фурни трябва да се използват само в краен случай когато много бързате,защото излъчването е вредно.И витамините не се запазват.
13
11
преди 5 годиниНий да не сме мaлоумни, бе ***?
12
Един от Северозапада
преди 5 годиниДо Анонимен5 Не е безсмислен.Сърбите направиха луди американските пилоти, през войната в Югославия, и принуждавайки ги да изстрелят стотици ракети по чукари, гори и търнаци.Блокират защитата при отваряне на вратичката, печката продължава да работи, загранват я с обикновен ЮПС за компютър, и като дойде бомбалдировача-не може да я различи от радарна установка-излъчва на близки по цестота вълни в постранството.Милиони долара пъснаха , застрелвайки стотици печки така по горите, това се изучава вече