Снимка: Pexels
fallback

Да сложиш по-рано коледната, великденската, хелоуинската или каквато и да било украса, може да те направи доста по-щастлив, смятат учените.

"В свят, пълен със стрес и тревожност, хората обичат да се свързват с неща, които ги правят щастливи, например коледната украса предизвиква емоции, свързани с детството, безгрижието", коментира психоаналитика Стийв МкКеун пред Unilad.

Според него украсите са път към магическите емоции, чувството на радост, вълнението, познати от детските години. Затова той съветва да сложите коледните лампички и гирлянди по-рано, а не чак в края на ноември, например.
 
Друго предимство на ранното украсяване на дома е, че така може да намерите нови приятели, според статии в научно списание за психология на средата. Ако закачите венци и други украшения на входната врата, показвате на съседите, че сте приветливи, лъчезарни и вероятно - услужливи. Нищо чудно по-лесно да завързвате разговори със съседите и да се сближите с някои от тях.
 
Украсите ни карат по-често да си спомняме щастливи случки от детството.
Още по темата вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

анонимен

преди 5 години

Че то като ще е така,хич да не я и сваляме коледната украса.Ама това няма да ни донесе щастие.Щастието е в умението да обичаш,и да бъдеш обичан.Да живееш в мир с хората.Трудно е,но не е непостижимо.

13

Анонимен

преди 5 години

Ако човек има добро заплащане, здраве и нормален живот в страната, хич няма да му трябват украси.

12

Аззз

преди 5 години

Ми да я държим по цяла година

fallback