Снимка: Reuters

Едва ли е изненада твърдението, че всеки човек иска да бъде харесван. Може да не се интересува особено от мнението на другите за него, но със сигурност не иска да го считат за дразнеща и неприятна личност. А понякога аспекти от поведението ви може наистина да са отблъскващи за околните, но вие да не го осъзнавате. Ако обаче забелязвате, че хората избягват контакт с вас, може би правите някои от тези 6 неща, оформящи ви като нежелана персона.

Говорите за себе си прекалено много

Никой не обича самохвалковци и е добре да го знаете, ако мислите, че прекалявате с хвалбите за самите вас. Разбира се, съвсем естествено е човек да иска да говори за себе си, за постиженията си, за пътуванията си, но не и да обсебва разговора и да държи да се говори само за неговата личност. Това дразни околните изключително много и ако не се спрете навреме, скоро няма да има на кого да разказвате каквото и да било.

Не изслушвате и често прекъсвате

Дори и да не говорите за себе си през цялото време, отново може да се превърнете в топдразнител, ако не слушате внимателно събеседниците. Един от най-неприятните и дори неуважителни моменти в разговора е, ако не проявявате нужното уважение да изслушвате събеседника си. Ако проявявате минимален интерес към темата и това ви личи, няма как да не обидите другите участници в разговора и скоро ще се превърнете в персона нон грата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 месеца

Нека се хвалят. Хвалбите им ловят декиш когато някой ги слуша. Като никой не им обръща внимание няма да се хвалят.

9

Ебливия

преди 8 месеца

До 2
Нищо по неприятно от жена с къса пола и мрежест чорапогащи с дебели глезени и миши очи.

8

Анонимен

преди 8 месеца

До 6
И аз не обичам хора с високо мнение за себе си, че са нещо по-по - най. Но с омачкани ризи да ходи, толкова да те мързи, чак да те боли.