Снимка: Reuters

Какво може да ви накара да се почувствате привлечени към някой/някоя мъж/жена? Алтруистично поведение, размер на обувките, цвят на очите? Вижте до какви изводи са стигнали учени в различни проучвания, свързани с привлекателността.

Изражение на лицето

През 2011 г. учените се опитват да разберат какви изражения на лицето привличат мъже и жени към противоположния пол. В проучването участват 1000 човека, на които са били показани снимки на хора с напълно различни емоции. Оказва се, че мъжете са по-привлечени от щастливо изглеждащи жени, които се усмихват, чийто поглед грее. От друга страна дамите предпочитат мъже с горделиви лица.

Език на тялото

Всеки от нас познава поне по една личност, която е мудна, говори бавно, сякаш не излъчва живот.

През 2016 г. учени наблюдавали хора по време на бързи срещи (speed dating). От наблюденията им се оказало, че и двата пола предпочитат партньор с активен език на тялото, тъй като това ги прави по-привлекателни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

 

Коментари Напиши коментар

12

Редепаст

преди 8 месеца

Баш тоя на снимката го привличат и двата пола и предимно собственият. Депераст е. Передаст ли е по-правилно да се каже или репедаст? Меркелтилната сорросоиддна вещица докога ще мърси Земята?

11

Истина

преди 8 месеца

До Анонимен

Лъжица винаги отблъсква.

10

Анонимен

преди 8 месеца

Привличат ги мъже,които лесно не могат да ги излъжат.