Снимка: unsplash

Как ви звучат комбинациите: топло какао с малко лют пипер, вода с лимон и резенчета краставица, тахан с банан? Звучат не само вкусно, но миксът между тези храни, спомага за редуциране на телесното тегло.

Ако искате да отслабнете и търсите точната комбинация на храните, вижте още няколко предложения.

Говеждо месо + йерусалимски артишок (земна ябълка) + чесън

Здравословната диета е добре да включва парче качествено месо. Говеждото е едно от най-подходящите. Съдържа малко мазнини, но ви осигурява ценни протеини, които стимулират изгарянето на излишните мазнини.

От друга страна, земната ябълка също е подходяща за вашия хранителен план, тъй като съдържа олигофруктоза - естествен полизахарид, който, наред с другите си ефекти (подсилване на имунната система, намаляване на холестерола и т.н.), успешно потиска глада и ускорява загуба на тегло. За максимална полза, не забравяйте да добавите и малко чесън, който също е ефективен при намаляване индекса на телесната маса.

Сьомга + кисело мляко + сладък картоф (батат)

Сьомгата е богата на протеини, незаменими аминокиселини, които задействат белтъчния синтез в мускулите и спомагат за намаляване на размера на мастната тъкан. Рибата е богата и на омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалителни свойства и също елиминират излишни мазнини. Сладките картофи са подходящи за диета, защото засищат и са от този вид въглехидрати, които бавно се усвояват.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase