Pixabay

Завистта е малко по-пасивно чувство от ревността, но обикновено хората, които изпитват първото чувство могат да се превърнат и в едни истински ревнивци. И двете негативни чувства мотивират човек да предприема действия, които обикновено са против здравия му разум. 

Ако ето и кои са най-завистливите зодиакални знаци, според повечето астролози:
 
1. Телец
 
Телците са материалисти. Те обичат да притежават красиви и скъпи вещи, да си почиват на скъпи курорти и да се хрантя в гурме ресторанти и ги боли, когато другите хора имат тези неща, а те ги нямат или не могат да си ги позволят. Всъщност, именно завистта може да амбицира  Телеца и да го направи по-конкурентен, което е добре в неговия случай, защото иначе той е мързелив. Желанието за удобен и луксозен живот обаче, го мотивират да работи.

2. Дева
 
Девите са склонни да завиждат на онези, които изглежда че имат всичко в живота. Социалните медии могат да засилят завистта на Девата, защото все ѝ се струва, че животът на познатите ѝ е по-съвършен от нейния. Девите понякога са супер критични към другите и това също може да е породено от завист. Представителите на този знак се ядосват, че работят толкова усърдно, за да имат перфектен живот, а по-малко достойни хора се справят по-добре от тях.
 
3. Козирог
 
Козирогът наистина не иска да завижда на другите, но понякога завистта се прокрадва в сърцето му, когато някой се окаже, че е постигнал успеха, за който той е мечтаел и се е трудил усилено.

Още за зодии, които са завистливи, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase