Снимка: pexels.com

Динята е любим летен плод, но премахването на малките черни семки си е истинска досада. А ако ви кажем, че не е нужно да ги плюете? Оказва се, че семките са доста хранителни и пълни с полезни вещества. Семките на динята са доста малки, затова трябва да се консумира доста голямо количество от тях, за да се усетят ползите. Те съдържат доста микроелементи, желязо и цинк, фибри и протеини.

Тези хранителни вещества съдействат за намаляване на риска от сърдечни заболявания, диабет, повишават имунитета и помагат при отслабване.

Магнезий

Една шепа семки от диня съдържа около 21 мг магнезий, който е важна съставка за работещ метаболизъм, здрави мускули и нерви.

Желязо

Семките са източник и на желязо – около 0.29 мг на шепа. Желязото е важен компонент, свързан с количеството хемоглобин, който пренася кислорода през кръвта. Желязото помага на тялото да превърне калориите в енергия и да я използва. Ниските нива на желязо могат да повлияят на ежедневните ви дейности.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase