Снимка: Pixabay
fallback

Според проучвания на британски учени една от най-големите загадки, свързана с жертвите на Бермудския триъгълник, е разгадана. Новината се дължи на изследователи от университета в Саутхемптън, пише Sailingscuttlebutt, като припомня, че за последните 100 години в района са загинали повече от 1000 души.

Твърдението на учените е, че причината за масовите корабокрушения са 100-футовите вълни (около 33 метра), които са появяват в Бермудския триъгълник, предава БНР.

Вълните са забелязани за първи път през 1997 г. И най-странното за тях е, те се появяват буквално "отникъде", а са способни да потопят даже огромни плавателни съдове.

Специалистите са направили модел на USS Cyclops – голям кораб, изчезнал в Бермудския триъгълник през 1918 година с 300 души на борда. Според Саймън Боксъл в Атлантическия океан често се появяват бури, прииждащи от три страни, и като се сблъскат, се образуват гигантски вълни, които поглъщат преминаващите кораби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 5 години

За корабите да ама за самолетите кво ше кажат Английските учени.

85

venix

преди 5 години

хахахха!! Самолетите също са погълнати от вълните! Пълни глупости пишете начи! Всички знаят, че има нещо много по-голямо в тая загадка!

84

Анонимен

преди 5 години

"Бермудският триъгълник са... вълните" Не сте изтрезняли още или сега започвате да пиете?

fallback