Снимка: Rеuters

Любопитно е, какво поднасят на трапезата на Елизабет Втора, още повече, че тя се радва на дълголетие и добро здраве. Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската крациа, повдига завесата кои са забранените храни в Бъкингамския дворец и какви са кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише в. "Метро".

Той разказва, че блюдата с с високо съдържание на въглехидрати - пастата, и на нишесте - оризът и картофите, са забранени да присъстват на кралската софра.

Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата. Елизабет Втора обичала стекове, но да са добре изпечени, а не да са полу-сурови - алангле, съобщи БТА.

Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил, както и салата. Когато Нейно Величество си похапва банан, тя не го консумира цял, а го разрязва с нож и го яде с вилица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase