Снимка: pixabay
fallback

Продукти:

4 броя пилешки гърди
200 г пресни печурки
щипка сушен риган
200 г почистен и нарязан спанак
2 с.л. масло
зехтин
сол, черен пипер на вкус
100 г настърган пармезан
100 мл бяло вино
2 топки моцарела
300 мл течна сметана за готвене
 
Приготвяне:
 
В подходящ съд, който може да се ползва на котлон и за запичане, загрейте малко зехтин. Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер и ги запържете от двете страни до златисто-кафяво. Отелете готовото масло и в същия съд разтопете маслото и прибавете нарязаните гъби, стрития чесън.
 
Когато гъбите поомекнат сипете виното, а след 1-2 минути и сметаната. Разбъркайте добре, овкусете с черен пипер, малко сол, риган и сложете настъргания пармезан и спанака. Върнете месото в соса, сложете върху него по 2-3 колелца моцарела.
 
Запечете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато моцарелата се разтопи и хване златиста коричка.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Fck

преди 5 години

Ммммм тва е добро много добро даже трябва да се пробва ! Евала за рецептата! :)))

fallback