Снимка: pixabay

Овен - Арес

В гръцката митология Арес е бога на войната. Той се асоциира с насилие, жестокост, желание за победа в битките. Затова овните са толкова страстни, буйни и трудно се укротяват.
 
Телец - Афродита
 
Афродита е богинята на красотата и любовта. Управляващата планета на телците е Венера - планетата на красотата и удоволствията. Затова не е изненада, че тези зодиакални знаци са много чаровни, наслаждават се на живота, който живеят и обичат силно семейството си.
 
Близнаци - Атина
 
Богинята Атина се е считала за символ на мъдростта, куража, силата, стратегиите, военните победи. Така и близнаците са сред най-мъдрите мислители, винаги поемат предизвикателства, схватливи са и винаги оцеляват.
 
Рак - Артемида
 
Тя е богинята на луната, лова, плодородието и женското целомъдрие. Защитавала малките деца и лекувала болните девойки. Раците също са много грижовни, винаги съчувстват на другите и им помагат.
 
Лъв - Аполон
 
Аполон е богът на слънцето, светлината, музиката, поезията и знанието. Умеел да разсмива другите. Лъвът е душата на компанията, винаги е забавен и весел. Харизматичен е и излъчва топлина и щастие.
 
Дева - Деметра
 
Тя е била закрилница на земеделието, реколтата, плодородието. Тя научила хората как да обработват земята и да се сдобиват с храна. Практична - каквито са и девите. И те извличат всичко полезно от ситуациите и показват на другите верния път.
 
Останалите зодиакални знаци и кое божество ги пази - четете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase