Снимка: pixabay
fallback

Всичко, което консумираме, се отразява върху нашата кожа. Всяка жена мечтае да остане за по-дълго млада. За целта трябва да се грижим за нашата кожа както отвън, така и отвътре.

Колкото по-малко преработени и пакетирани храни ядем, толкова по-далеч във времето остават бръчките. Вредните съставки в тези храни ускоряват процесите на стареенето и натрупването на свободни радикали в организма.

Здравословната диета, необходима на кожата, трябва да включва богато разнообразие от плодове, зеленчуци, риба, ядки, зърнени храни. Всички те подобряват не само външния ни вид и кожата, но и цялостното здраве на организма и имунната система.

Кои са 10-те най-полезни срещу стареене храни, вижте в следващите редове.

Сусам

Сусамовото семе е много богат на важни за здравето на кожата минерали като калций, желязо, магнезий, фосфор, както и много фибри.

Ядки

Без значение кои ядки ще изберете, те са важни за кожата, защото всички те са богати на мастни киселини, подхранващи и хидратиращи кожата. Те имат противовъзпалителни свойства, които предпазват кожата от локални възпаления, намаляващи нейната здравина.

Тъмен шоколад

Тъмният шоколад е много богат на флавоноиди – мощни антиоксиданти, подхранващи кожата, борещи се със състаряващите свободни радикали. Флавоноидите абсорбират вредните UV-лъчи и предпазват кожата от слънцето. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

Гледах в ю туб за авторката. Разбрах защо е пишещ, а не говорещ журналист. Иначе е един от малкото свестни в това издание.

5

от сиднейАвстралия

преди 5 години

Заглавието някой второкласник ли го написа? Или госпожата с сливаа на лицето вижте я в ютуба

4

БГ

преди 5 години

В българия няма нищо което да забавя стареенето...напротив,хора на по 30 и 40г мязат на 60...едните са без зъби пияндурници а другите са смазани от работа хора,който печелят колкото да не умрат от глад...

fallback