Снимка: pexels.com
fallback

Петстотин овце участваха в "масово самоубийство" в Турция, след като една от тях скочи в пропаст, а останалите я последваха, доказвайки защо изразът "като стадо овце" е добил такъв алегоричен смисъл.

Турската телевизия Хабертюрк показа кадри от скалистата местност в окръг Ван, Източна Турция, където лежат стотиците загинали животни, пише БТА.

След като една от овцете се хвърлила в пропастта, висока около 20 метра, всички останали я последвали. Овцете, собственост на жителите на местно село, били изведени на паша.

Когато овчарите им съобщили новината, стопаните на животните били шокирани да научат, че са загубили целия си добитък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Pilotir

преди 5 години

Drugi sha si kupiat oh Belarus, Moldova, Ukraina...hem ima s kara i rusa valna...

60

Анонимен

преди 5 години

турските и български овце са като турските и български избиратели - продават си гласа или от страх гласуват за мутрите. Овцете имат повече акъл от избирателите на герб

59

Козел

преди 5 години

Обществото на офцете ние не сме по различни от офцете. Като гледам младите всичките са се наръсили с татуировки и с стригани нула номер коси и си бръснат краката и пушат наргиле. Като едно стадо овце са. Всички овце са скочили защото са бели само черната овца не е скочила. Да си различен от останалите и никой да не те зачита в обществото на офцете не е лесно.

fallback