fallback
 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

70 שנה המתינה ירושלים להכרה בינלאומית, עד שהנשיא דונלד טראמפ החליט לעשות מעשה והכיר בה כבירת הנצח של עם ישראל. הנשיא...

Posted by ‎מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים - F.C. Beitar Jerusalem‎ on Sunday, 13 May 2018

Докато в Ерусалим текат последните приготовления за преместването на посолството на САЩ – най-големият отбор в града реши да отдаде почит на президента Доналд Тръмп като буквално се преименува в негова чест.

През декември Тръмп взе решението да премести посолството на САЩ в Ерусалим въпреки отпора на международната общност и де факто да признае града за столица на Израел. Действията му разгневиха палестинци и мюсюлмани из целия свят, които смятат Ерусалим за изконно палестински град, пише "Guardian".

Но израелците са доволни. Сред тях очевидно и футболният клуб Бейтар Ерусалим.

"В продължение на 70 години Ерусалим очакваше международно признание, докато президентът Доналд Тръмп, със смел ход, призна Ерусалим за вечна столица на Израел", пише в изявление във Facebook страницата си футболния клуб.

"Президентът Тръмп показа кураж и истинска любов за израелците и тяхната столица и други страни следват неговия пример и признават статута на Ерусалим", пише още в поста.

Председателят на клуба, собственикът Ели Табиб и мениджърът Ели Охана са решили да прибавят в името на клуба фамилията на американския президент, който взе историческото решение. И така сега вече клубът ще се казва... Бейтар Тръмп Ерусалим. Не е ясно дали обаче решението е постоянно.

Отборът е печелил 6 пъти първенството на Израел, като в момента са на второ място в класацията.

Не е и случайно, че клубът така обича Тръмп. Бейтар е единственият израелски футболен отбор, който никога не е наемал арабски футболист и много от феновете им са обвинявани в расизъм.

Когато през 2013 г. двама чеченски мюсюлмани подписаха с клуба феновете плюеха и удряха играчите. По-късно офиси на Бейтар Ерусалим бяха подпалени от фенове, гневни на чеченците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 5 години

ХА ХА ХА НАЛИ УЖ САЩ БИЛИ (ВЕЛИКИ) ,БИЛИ(СУПЕРСИЛА),А ТО К,ВО ИЗЛЕЗЕ ,ЧЕ ЩАТИТЕ СА ЕДНА ЖАЛКА ВАСАЛНА КОЛОНИЯ НА ЕДНА МАЛКА ПЪЛНА С ВСЯКАКВИ ПОДЧОВЕШКИ ИДНИВИДА НЕЗАКОННА ДЪРЖАВИЦА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК.

36

Анонимен

преди 5 години

Като чета коментари на ев ре и за избитите протестиращи палестинци и започвам да си представям реалността на причините за холокоста. Много са нагли евреите и днес се радват че избиват и държат в концлагери един народ. Дано господ да ги накаже за безчовечността им. Гну сн ата им победа на Евровизия също показва тяхната наглост, последвана от избиване на протестиращи.

35

,,антихристи,, не

преди 5 години

пресилени фрази не сме сатанисти

fallback