Снимка: Pixabay
fallback

Чували ли сте за третата по големина птица в света? Казуари достига до 2 метра височина и тежи около 60 кг., което е теглото на един средностатистически човек. Това е най-опасната птица в света! 

Казуари може да скочи на 2 метра във въздуха и да бяга с 50 км/ч. Тези му качества, както и размера го правят много добър в битките. Един от ноктите му е дълъг 5 см. и той го използва като оръжие - не може да лети, но това никак не го спира в агресивните атаки.
 
Всяка година се регистрират над 200 нападения над хора, но за щастие явно те са се научили да избягват нападателната птица, защото последната жертва е от далечната 1926г., когато мъж бил нападнат и убит от Казуари.
 
Често оприличавана на голяма пуйка, птицата никак не изглежда смешна, когато се разгневи. Има много случаи на атаки над кучета и други домашни любимци, но коронният номер на Казуари е да влиза с взлом в домовете на хората през прозореца!
 
Още за най-опасната птица на света можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

пишман-орнитолог

преди 6 години

Поредните простотии: заглавия целящо да привлече читатели. Добре, че някой от нас знаем какво е казуара. Да бяха писали примерно за харпията дето може да ти пробие и черепа с клюн или нокти...

16

Анонимен

преди 6 години

Прическата е като на Лютви Местан.

15

Анонимен

преди 6 години

Казуарът има три подвида и обитава остров Нова Гвинея, а не Австралия. В Австралия, Нова Гвинея и Нова Британия живеят само от най-дребният подвид - казуар-джудже - до 1 метър висока и до 45 кг. Шлемонос казуар е най-едрия подвид, достига до 1,60 метра височина и до 90 кг. Живее на остров Нова Гвинея и още три индонезийски острова. Оранжевошиест казуар живее на остров Нова Гвинея, достига до 1,40 метра височина и тегло 70 кг. Откъде взеха данните за 2 метра височина не разбрах.

fallback