Снимка: Pixabay

1. Рудолф Фенц

През 1950г. в Ню Йорк станал инцидент, при който мъж е сгазен от кола в центъра на града. Той бил облечен с доста стародомни дрехи, носел долари в стари банкноти, визитна картичка с името му, писмо, изпратено до него през 1886г. и купон за бира от заведение, което не е било известно на никой.
 
Естествено след смъртта му, властите започват да търсят роднини и близки, с които да се свържат, но за най-голяма изненада се оказва, че този човек е безследно изчезнал през 1876г. Остава въпросът - как се появява 74г. по-късно без да е променен и остарял?
 
2. Горещата река в Амазония
 
Малко момче разказва, че дядо му често говорел за горещата река в Амазония, която сякаш ври и кипи. 12 години по-късно той става геолог и тръгва из джунглите на Южна Америка в търсене на тази мистериозна река.
 
След дълго търсене той открива реката и щом премерва температурата на водата се оказва, тя наистина е много гореща - от 80 до 100 градуса. Любопитното е, че реката се намира на 700 км от най-близкия вулкан. Според учените това не може да бъде възможно, защото по досегашни данни горещи извори има само в близост до вулкани.

Останалите неразгадани мистерии - четете в TeenProblem.net
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase