Снимка: Pixabay
fallback

Престанете да се самосъжалявате

Говори се много за комплекса на жертвата, но все пак някои хора, често несъзнателно, изпитват някакво неразбрано удоволствие, поемайки пътя на страдащия.

Разбира се, винаги е тъжно, ако романтичната история приключи не по най-успешния и желан начин, но всяка мъка трябва да има мярка. Важно е не само да спрем да обвиняваме света за нашите проблеми, но и да се научим да носим отговорност за собствените си действия, за да можем да ги анализираме.

В крайна сметка при повечто случаи за раздялата са отговорни и двамата партньори. Осъзнавайки това, ще постъпвате по-мъдро в следващите връзки и ще израствате и в собствените си очи - да, направих грешка, не всичко е съвършено, но това е моят живот.

Ето още три стъпки към щастлива връзка, които предлага сп. Elle.

Разберете целта си

Помислете каква цел преследвате, когато влизате в една връзка? Тук е важно човек да бъде честен със себе си и да не се самозаблуждавате. Разбира се, повечето хора казват, че искат партньор до края на живота си. Но ако погледнете малко по-дълбоко, може да откриете, че това не е вярно, а в действителност сте искали по-романтично приключение. И не се страхувайте от вашите желания -  натрупването на опит и удоволствието също са достойни цели. А и така ако не се получат нещата, след раздялата можете да стигнете до много успокояващото заключение, че сте получили от тази връзка всичко.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

Като не става - багажа, вратата, пътя и айде за хляб.

2

Анонимен

преди 6 години

Ставам поп и готово!

1

Анонимен

преди 6 години

Смахнати, какви са тия провали??? означава просто никога не те е обичал, а аз пък такива не ги обичам също!!!

fallback