Снимка: visualhunt.com
fallback

Британски учени установиха, че в планетарен мащаб човечеството ще изчезне след три години, ако храната съвсем изчезне и всички ние се превърнем в канибали, пише сайтът Лайф, предава БТА.

Хипотезата е публикувана в списанието "Journal of Physics Special Topics". В изследването се казва, че в наши дни на планетата живеят над 7,6 милиарда души. Ако храната съвсем изчезне, хората ще бъдат принудени да ядат себеподобните, прогнозира Холи Греъм от университета в Лестър.

Човешкото тяло съдържа около 125 хиляди килокалории. Това е достатъчно количество, което да достави енергия на около 50 човека в течение на едно денонощие. Учените прогнозират, че в първия ден на настъпването на тоталната хранителна криза ще загине една петдесета от човечеството. Във втория - една петдесета от останалите живи и така нататък. И така до 1149-ия ден, когато ще изчезне цялото човечество.

За последните десетилетия специалистите се натъкнаха на множество доказателства, че първите жители на Европа са се хранили с месото на своите врагове. Но тази практика била изоставена, тъй като канибализмът е бил неизгоден от енергийна гледна точка. Месото на големите животни, сред които и мамутите, е било много по-калорично, в сравнение с човешкото. В процеса на еволюцията хората канибали са измирали, за сметка на обикновените "месоядци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Комунист

преди 6 години

За всички има . Да си вземем нашто.

30

Анонимен

преди 6 години

Това за много от народа звучи като фантастика. Но този ден наближава. Погледнете природата. Погледнете ГМО-то накъде мислите отива света? Ами натам към изчезване. Чудите се защо цялата ви храна се сътои от химия? Не се чудете вече няма истинска храна защото недостига ако се призвежда по естествен път. Естествената храна свършва защото народа по света е много а няма достатъчно производство. МИСЛЕТЕ ЛОГИЧНО. а НЕ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!

29

dp

преди 6 години

Като гледам процента на видимо умствено изостаналите коментари надолу се чудя да се смея ли да плача ли.Толкова много коментари писани от човек (може и повече от един да е но не са много) видимо нямащ мозъка да развие дори елементарно чувство за хумор.Очевидно е, че тия учени са се пошегували и шегата им е била достатъчно сполучлива да добие публичност та и дотук да стигне. Как се смята геометрична прогресия се учи в основното училище, само тукашният умник коментатор не го знае.

fallback