Снимка: архив, Reuters
fallback

Индийско бебе, считано за мъртво, се съживи непосредствено преди кремацията си, съобщава сайтът Лента.

Инцидентът се състоял в района на Шалимар Ба на северозапад от столицата Делхи. Жена родила в клиниката "Макс" близнаци. Лекарите констатирали смъртта на момиченцето при раждането, а момченцето било в критично състояние и се нуждаело от апарат за изкуствена вентилация на белите дробове.

Бедното семейство не могло да заплати необходимата сума и решило да се обърне към друга болница. Но не се стигнало до това - лекарите съобщили на семейството, че и второто близначе било починало и предали телата им в пластмасови пакети.

С тях семейството се отправило към крематориума но в един момент забелязали размърдване в един от пакетите. Оказало се, че момченцето било още живо и то било закарано в най-близката болница. Сега състоянието му се оценява като задоволително.

Индийското министерство на здравеопазването е започнало проверка по случая. В болницата "Макс" заявили, че при тях бебетата пристигнали без признаци на живот. Ръководството назначило вътрешна проверка а лекарят, констатирал смъртта, бил изпратен в безсрочен отпуск.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Дядо Радой

преди 6 години

И при тях ли е приет плана "Ран-Ът"?Мислех,че само при нас се прилага .

6

до 4

преди 6 години

пишеш пълни глупости

5

Буда

преди 6 години

акбар

fallback