Снимка: Instagram
fallback

На нашата планета Земя са живели най-различни видове животни. Много от тях вече не я обитават, но ние ще си припомним за тях с любопитство и страхопочитание.
 
Освен динозаврите, които са добре познати, съществуват много други интересни животински видове, за които дори не подозираме.
 
Всички те се характеризират с огромни размери и невероятна мощ, което би направило съжителството им с хората доста трудно.
 
Всяка част на поредицата ще ви запознава с по три невероятни създания, които са кръстосвали нашата планета преди милиони години.

Титанобоа

Това е изчезнал вид змия, която е съществувала преди около 60 милиона години. Тя е обитавала земята след изчезването на динозаврите.
 
Титанобоата е обявена за най-голямата змия, която е известна до момента на човечеството, като размера и достига 15 метра, а теглото над 1100 килограма.
 
Останки на огромното влечуго били открити в Серрехон (най-голямата въгледобивна мина в света), която се намира в Колумбия. Скелетът й може да се види в музея в Чикаго.

Останалите видове животни, които вече не съществуват - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

шматка

преди 6 години

До 3Те там като се надрусат и Чупакабри виждат.Мдаа

3

Анонимен

преди 6 години

Не се знае дали в дебрите на джунглите не са оцелели титанобои. Някои племена упорито твърдят, че са виждали змии с дължина над 10 метра.

2

Анонимен

преди 6 години

До шматкаИ като поизмрат след още 30 години ще останат само демократис борисос за да я има |България

fallback